Kde koupit kočárek - Průvodce nákupem a prodejem kočárku

Publikováno 31.10.2023

Hledáte místo na koupi nebo prodej dětského kočárku? Srovnáme nejlepší platformy pro bezpečný nákup a prodej. Najděte kvalitní kočárek nebo prodejte ten svůj bez starostí!

10 top míst, kde prodat (nebo koupit) kočárek

A co když už vám kočárek neslouží, nebo si chcete pořídit další/jiný? Existuje celá řada bazarů, kde můžete prodat kočárek, některé jsou zdarma, jiné vyžadují registraci, další a poplatek. Mezi nejoblíbenější patří tyto: 

  • 1) Sbazar - Sbazar je populární inzertní platforma, kde můžete prodávat i nakupovat kočárky. Pro vytvoření inzerátu potřebujete pouze email na Seznamu, který si můžete snadno a zdarma vytvořit. Platforma je známá svou uživatelskou přívětivostí a širokou nabídkou produktů nejen pro děti. Pokud ale hledáte místo, kde prodat kočárek rychle, tady to pravděpoodbně klapne. 
  • 2) Bazoš - Bazoš je další oblíbená česká inzertní stránka. Pro inzerování kočárku je potřeba mít účet, který si můžete zdarma vytvořit. Bazoš nabízí možnost vyhledávání podle kategorie a lokalizace, což usnadňuje najít potenciální zájemce ve vašem okolí.  
  • 3) Hyperinzerce - Hyperinzerce umožňuje inzerovat zdarma s použitím emailu, Gmailu nebo Facebooku, kočárek tak prodáte snadno a rychle. Tato platforma je známá svou širokou nabídkou různých kategorií, včetně dětského vybavení.
  • 4) Bazar - Bazar je další možnost pro prodej a nákup kočárku. Pro vytvoření inzerátu potřebujete pouze email, Gmail nebo Facebook. Bazar umožňuje jednoduché a rychlé inzerování bez zdlouhavých registračních procesů. 
  • 5) Modrý koník inzerce - Modrý koník inzerce je platforma zaměřená na dětské zboží. Takže dokonalé místo, kde prodat kočárek. Zde můžete inzerovat zdarma s vytvořením účtu. Speciálně pro dětské produkty je tato platforma oblíbená mezi rodiči.

Kde prodat kočárek - ty nejlepší weby

  • 6) Aukro - Aukro je aukční platforma, kde můžete nabídnout kočárek na aukci nebo ho prodávat za pevnou cenu. Pro registraci stačí váš email, což zjednodušuje proces vytváření účtu.
  • 7) Emimino bazar - Emimino bazar je speciálně zaměřen na maminky a dětské zboží. Zde můžete koupit, nebo prodat kočárek pomocí emailu nebo vytvořením účtu. Nabízí uživatelsky přívětivé prostředí pro prodej dětských potřeb.
  • 8) Avízo - Avízo je další inzertní platforma, kde můžete inzerovat kočárek zdarma po vytvoření účtu. Prodej kočárku zde může být jednoduchý díky širokému okruhu uživatelů, kteří hledají dětské vybavení.
  • 9) Facebook Marketplace - Facebook Marketplace je součástí sociální sítě Facebook. Pro inzerování kočárku stačí mít aktivní Facebook profil. Tato platforma vám umožní inzerovat mezi uživateli ve vašem okolí a prodat tak kočárek bez nutnosti řešit dopravu. 
  • 10) Vinted - Vinted je platforma zaměřená na prodej oblečení a módních doplňků. Pro inzerování kočárku je možné použít email nebo se zaregistrovat. Ačkoliv je primárně zaměřen na oblečení, můžete zde také nalézt zájemce o dětské kočárky. Stačí si jen vybrat dopravu. 

Kde prodat a koupit kočárek

Prodej kočárku je možný na několika různých platformách, ať už se jedná o obecné inzerční weby, sociální média nebo specializované portály zaměřené na dětské vybavení. Jednou z nejefektivnějších možností je využít inzertních webových stránek, které máte vypsány výše, protože tyto platformy jsou často navštěvovány lidmi, kteří aktivně hledají dětské vybavení. Při vytváření inzerátu je klíčové poskytnout co nejvíce detailů o kočárku, včetně značky, modelu, stavu, a doprovodného příslušenství. Příslušenství může být to, co kočárek prodá. 

Kde prodat kočárek - rady pro nejlepší inzerát 

Pro zvýšení úspěšnosti prodeje je důležité, abyste připojili k inzerátu kvalitnífotografiekočárku. Fotografie by měly být jasné, ukazující různé úhly kočárku a jeho detaily. Zásadní je také popsat stav kočárku (zda je nový, téměř nový nebo má známky opotřebení), a také zdůraznit jeho výhody, jako jsou bezpečnostní prvky, jednoduché sklopení nebo speciální funkce. Uveďte samozřejmě také cenu, která je férová a odpovídá stavu a kvalitě kočárku.

Při komunikaci s potenciálními zájemci je důležité být rychlý a profesionální. Odpovídejte na otázky a nabízejte možnost prohlídky kočárku, pokud je to možné. Pokud prodáváte kočárek na webových platformách, které podporují hodnocení a recenze od uživatelů, mohou pozitivní recenze z předchozích transakcí zvýšit vaši důvěryhodnost a přitáhnout více zájemců. Nezapomeňte také být otevření možnosti vyjednáníoceně, což může usnadnit rozhodování potenciálním kupcům.

Na většině platforem si můžete vyfiltrovat lokalitu a vybrat si, jestli chcete kočárek posílat, nebo ho raději předáte osobně. Míst, kde prodat kočárek je skutečně mnoho, nejlepší bude dát inzeráty všude, být aktivní a počkat. 

Kde koupit a prodat kočárek

Co dělat se starým kočárkem? Prodej není jediná cesta

Pokud máte starý kočárek, který už nepotřebujete, můžete zvážit několik možností:

  • Prodej: Pokud je kočárek stále v dobrém stavu, můžete ho prodat na inzertních platformách, jako jsou Sbazar, Bazoš nebo Facebook Marketplace, nebo další uvedené výše. Uveďte co nejvíce detailů o kočárku, včetně značky, modelu a stavu, abyste přilákali potenciální zájemce.
  • Darování: Pokud je kočárek v použitelném stavu, ale nechcete ho prodat, můžete ho darovat. Existují charitativní organizace, které přijímají darované dětské vybavení a pomáhají lidem v nouzi.
  • Recyklace: Pokud je kočárek ve špatném stavu a není vhodný pro prodej nebo darování, můžete ho recyklovat. Zkontrolujte místní recyklační centra nebo sběrné dvory, které přijímají staré dětské vybavení k recyklaci.
  • Úpravy a znovupoužití: Pokud jste kreativní, můžete zvažovat možnost upravit kočárek a použít ho pro jiné účely. Například ho můžete přeměnit na květinovou zahradní dekoraci nebo na kočárek pro panenky pro vaše děti.
  • Konzultace s výrobcem: Někteří výrobci dětských kočárků mají programy pro recyklaci svých výrobků. Kontaktujte výrobce kočárku a zjistěte, zda nabízejí možnost recyklace nebo jak jinak můžete jejich výrobky udržet mimo skládky.

Čtěte také

Kočárek doma před porodem - Pověry o těhotenství a mateřství

Publikováno 14.11.2023
Kočárek doma už před porodem? A jak je to s tím tvarem břicha, dá se podle něj poznat pohlaví miminka? Je...

Pohádky pro roční dítě (nejlepší knihy, tipy na videa, Youtube i Netflix)

Publikováno 9.1.2024
Pohádky jsou nezbytnou součástí dětského vývoje, plné kouzel, učení a radosti. Objevte celkem 39 tipů na ty...

Od kdy dát dítě do sporťáku - rady a tipy

Publikováno 23.10.2023
Otázka od kdy dát dítě do sporťáku trápí skoro všechny rodiče. Přechod od hlubokého kočárku k...